fbpx

Janoa parempaa

Vastuullisempi vaihtoehto

Uusi Villi-juomasarja tarjoaa vastuullisemman virvokkeen tilanteisiin, joissa tarvitset pullovettä tai mielesi tekee raikkaita kuplia ja mielenkiintoisia makuja. Villi on päivittäistavarakauppojen ensimmäinen suomalainen juomasarja, jonka pullo valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista. Täysin kierrätysmuovista valmistettava pullo ei tuo maailmaan lainkaan uutta muovia, ja sen voi kierrättää tavalliseen tapaan pullonpalautuksessa.

Villiveden pakkaa keskipohjalai­nen perheyritys Finn Spring – vastuullisesti ja ympäristön hyvinvoin­nista huolehtien. Yritys haluaa näyttää tietä kohti kestävämpää juomateollisuutta. Siksi Villi-juomat valmistetaan pelkästään uusiutuvaa energiaa käyttäen, ja niiden valmistuksessa syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään kokonaisuudessaan. Villin on luonut perheyrityksen nuorempi sukupolvi, jolle vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat aina olleet kiinteä osa maailmankuvaa. Villissä kiteytyy tavoite varmistaa puhtaan lähdeveden saatavuus myös tuleville sukupolville.

Vastuullisempi, ekologisempi ja läpinäkyvämpi juomabrändi

Pullo

100 %

kierrätysmateriaalista

Hiilijalanjälki hyvitetty

100 %

raaka-aineista logistiikkaan

Tuotantoon käytetty

100 %

Uusiutuvaa energiaa

pullo kierrätettyä muovia

Kokonaan kierrätysmateriaalista valmistettuun Villi-pulloon ei tarvita lainkaan uutta muovia. Sen hiilijalanjäljen arvioidaan olevan jopa puolet pienempi kuin uudesta muovista valmistetun pullon. Kierrätysmateriaalin ansiosta vältetään jopa noin 165 tonnia uutta muovia vuonna 2020.

Villi-tuotteiden monipakkauksissa käytettävä kutistekalvo on 50 % kierrätettyä muovia.

 

Hiilijalanjälki hyvitetty

Pyrimme pitämään Villi-tuotteiden valmistuksessa syntyvän hiilijalanjäljen mahdollisimman pienenä ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja edelleen pienentää sitä. Jäljelle jäävän hiilijalanjäljen hyvitämme kokonaisuudessaan. Vuotuisessa laskennassa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineista, valmistuksesta ja logistiikasta aiheutuvat päästöt. Investoimme päästöjä vastaavan euromääräisen summan kansainvälisiin, päästöttömiin energiahankkeisiin. Hankkeet ovat Gold Standard -sertifioituja ja sijaitsevat kehittyvissä maissa.

Tällä hetkellä hyvityksemme kohdennetaan kahteen eri hankkeeseen. Ensimmäisessä hankkeessa lahjoitamme vedenpuhdistuslaitteita Keniaan, jossa puhtaasta juomavedestä on suuri pula. Puhdistuslaitteiden myötä juomavettä ei tarvitse keittää, puita ei tarvitse kaataa eikä kivihiilipäästöjä synny. Toisessa hankkeessa lahjoituksemme kohdistuu Ugandaan toimitettaviin puhtaampiin keittimiin. Myös keittimet vähentävät tarvetta puiden kaatoon ja edelleen pienentävät kivihiilipäästöjä.

 

Uusiutuvaa energiaa

Villi-tuotteet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Ostamme EKOenergia-merkittyä, Suomen Luonnonsuojeluliiton hyväksymää energiaa, joka on kokonaisuudessaan kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. EKOenergia on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle sähkölle ja kaasulle. EKOenergia ei ole pelkästään uusiutuvaa vaan täyttää myös ympäristöjärjestöjen kestävyyskriteerit. Lue lisää EKOenergiasta.

Ostamamme energian lisäksi molemmilla tehtaillamme on käytössä aurinkopaneelit. Lestijärven-tehtaan yhteyteen 2019 valmistunut automaattivarasto toimii täysin hiilineutraalisti aurinkoenergian avulla.

 

Usein kysytyt kysymykset

  • Villi-tuotevalikoima saapuu kauppoihin 1.4.2020 alkaen. Villi-tuotteita on saatavilla valtakunnallisesti K-ryhmän suurimmista myymälöistä, K-Citymarketeista ja K-Supermarketeista.