fbpx

Janosta ei jälkeäkään

Vastuullisempi vaihtoehto

Villivesi tarjoaa vastuullisemman virvokkeen tilanteisiin, joissa tarvitset pullovettä tai mielesi tekee raikkaita kuplia ja mielenkiintoisia makuja. Villivedet pakataan kokonaan kierrätysmuovista valmistettuun pulloon, joka ei tuo maailmaan lainkaan uutta muovia. Pullon voi kierrättää tavalliseen tapaan pullonpalautuksessa.

Villivedet valmistaa keskipohjalai­nen perheyritys Finn Spring – vastuullisesti ja ympäristön hyvinvoin­nista huolehtien. Haluamme näyttää tietä kohti kestävämpää juomateollisuutta. Siksi pakkaamme Villivedet pelkästään uusiutuvaa energiaa käyttäen ja hyvitämme juomien valmistuksessa syntyvän hiilijalanjäljen kokonaisuudessaan. Villin on luonut perheyrityksen nuorempi sukupolvi, jolle vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat aina olleet kiinteä osa maailmankuvaa. Villissä kiteytyy tavoite varmistaa puhtaan lähdeveden saatavuus myös tuleville sukupolville.

Vastuullisempi, ekologisempi ja läpinäkyvämpi juomabrändi

Pullo

100 %

kierrätysmateriaalista

Hiilijalanjälki hyvitetty

100 %

raaka-aineista logistiikkaan

Tuotantoon käytetty

100 %

Uusiutuvaa energiaa

pullo kierrätettyä muovia

Villi-pullot valmistetaan kokonaan kierrätysmateriaalista, joten niihin ei tarvita lainkaan uutta muovia. Pullojen valmistuksesta syntyvien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan vain noin 30 % uudesta muovista valmistetun pullon päästöistä.

Käytämme kierrätettyä muovia myös Villi-tuotteiden monipakkauksissa. Monipakkausten kutistekalvo on tällä hetkellä 50 % kierrätettyä muovia.

 

Hiilijalanjälki hyvitetty

Finn Spring noudattaa ilmastotoimissa suositeltua hierarkiaa:

 1. teemme säännöllisesti standardin mukaisen päästölaskennan
 2. teemme jatkuvasti toimia päästöjen vähentämiseksi
 3. hyvitämme jäljelle jäävät päästöt.

Laskemme vuosittain omien tuotemerkkiemme valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt yhteistyössä riippumattoman asiantuntijaorganisaation kanssa. Vuotuisessa hiilijalanjälkilaskennassa huomioidaan juomiemme raaka-aineista, valmistuksesta ja logistiikasta aiheutuvat päästöt.

Pyrimme pitämään tuotteiden valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt eli hiilijalanjäljen mahdollisimman pienenä. Etsimme sen vuoksi jatkuvasti myös uusia tapoja edelleen pienentää hiilijalanjälkeämme. Olemme onnistuneet vähentämään päästöjämme muiden muassa seuraavien toimien avulla:

 • Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköä. Ostamamme energia on Suomen luonnonsuojeluliiton hyväksymää, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua EKOenergiaa. Siirryimme kokonaan uusiutuvaan energiaan vuonna 2017.
 • Asensimme Härkänevan-tehtaallemme aurinkopaneelit elokuussa 2016. Paneeleilla on parhaimmillaan jopa 20 % vaikutus sähköntuotantoon. Tähän mennessä hiilidioksidipäästöjä on aurinkopaneelien avulla vältetty yhteensä 54 tonnia.
 • Lestijärven-tehtaamme yhteyteen 2019 valmistunut automaattivarasto on täysin hiilineutraali. Varasto saa energiansa aurinkopaneeleista.
 • Investoimme innovatiivisiin ympäristöratkaisuihin. Finn Spring on pilottikohteena Centria-ammattikorkeakoulun vuonna 2018 alkaneessa lämmönvarastointihankkeessa. Hankkeen myötä tehtaan tuotannossa syntyvä hukkalämpö varastoidaan maaperään ja hyödynnetään rakennusten lämmityksessä. Lisätietoa hankkeesta >>
 • Juomatuotannon energiankulutusta on tehostettu
 • Puupellettiä käytetään yhtenä lämmitysmuotona
 • Kuljetusten täyttöaste optimoidaan: juomat toimitetaan keskusliikkeille täysinä kuormina, ja lähes kaikki toimitukset tapahtuvat tukkujen kautta.
 • Olemme vähentäneet eri tuotteidemme pakkausmateriaalien käyttöä: mm. pullojen ohentaminen, kaulan lyhentäminen ja korkin madaltaminen.

Päästövähennystoimiemme jälkeen jäljelle jäävät päästöt hyvitämme kokonaisuudessaan vuosittain. Finn Spring on hyvittänyt omien tuotemerkkiensä hiilijalanjäljen vuodesta 2010. Hyvitys tapahtuu investoimalla päästöjä vastaava euromääräinen summa Gold Standard -sertifioituihin energiahankkeisiin, jotka edistävät päästötöntä energiantuotantoa kehittyvissä maissa. Gold Standardin on tunnustettu olevan yksi vapaaehtoisen päästökaupan laadukkaimmista standardeista. Sen mukaisesti sertifioidut hankkeet tukevat ilmastohyödyn lisäksi muitakin kestävän kehityksen tavoitteita.

Kohdennamme päästöhyvityksemme ainoastaan sertifioituihin hankkeisiin. Tähän asti olemme käyttäneet kansainvälistä Gold Standardia ja pyrkineet standardin sisällä valitsemaan laadukkaita hyvityskohteita, joilla on mieluusti myös selkeä synergia omaan toimintaamme puhtaan veden toimittajana.

Tällä hetkellä hyvityksemme kohdistuu metsänistutushankkeeseen Etiopian Humbossa. Hankkeella on monenlaisia ympäristöhyötyjä: se muiden muassa edistää luonnon monimuotoisuutta, hillitsee ilmastonmuutosta, sitoo hiiltä, torjuu eroosiota, vähentää tulvia, turvaa vedenhankintaa ja suojelee maaperää. Lisäksi hanke tuo paikallisille ihmisille erilaisia sosiaalisia hyötyjä kuten työtä ja infrastruktuuria. Lisätietoja hankkeesta voit lukea täältä.

 

Uusiutuvaa energiaa

Villi-tuotteet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla. Ostamme EKOenergia-merkittyä, Suomen Luonnonsuojeluliiton hyväksymää energiaa, joka on kokonaisuudessaan kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. EKOenergia on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ympäristömerkki uusiutuvalle sähkölle ja kaasulle. EKOenergia ei ole pelkästään uusiutuvaa vaan täyttää myös ympäristöjärjestöjen kestävyyskriteerit. Lue lisää EKOenergiasta.

Ostamamme energian lisäksi molemmilla tehtaillamme on käytössä aurinkopaneelit. Lestijärven-tehtaan yhteyteen 2019 valmistunut automaattivarasto toimii täysin hiilineutraalisti aurinkoenergian avulla.