fbpx

Tule mukaan Lupiinitalkoisiin

Lupiini on monille tienpientareilta tuttu kesän merkki. Tämä kaunis ja värikäs kasvi on kuitenkin Suomen luonnossa kutsumaton vieras. Komealupiini on kansallisesti haitallinen vieraslaji, joka uhkaa suomalaisen luonnon monimuotoisuutta.

Villi haluaa tukea luonnon säilymistä eri kasveille ja eliöille suotuisana asuinpaikkana. Haastammekin tänä kesänä jokaisen suomalaisen lupiinitalkoisiin. Auta luontoa keräämällä lupiineja ja palkitse itsesi hyvästä työstä vaikka kauniilla lupiiniseppeleellä!

Lupiinihaaste

Miten osallistun Lupiinitalkoisiin?

Monivuotinen komealupiini leviää siemenistä, joiden itämiskyky säilyy useiden vuosien ajan. Lupiinin hävittämistä tulee siksi jatkaa useampana kesänä.

  1. Katkaise tai niitä lupiinit tyvestään ennen siementen kypsymistä. Voit myös kaivaa yksittäiset kasvit maasta juurineen. Jos siemenet ovat jo ehtineet kypsyä, lupiinia ei kannata enää niittää, sillä niitto voi levittää siemeniä.
  2. Hyödynnä lupiinit! Sido niistä vaikkapa kaunis kukkakimppu, askartele näyttävä lupiiniseppele tai koristele niillä kesäinen juhlapöytä tai juhannussauna. Voit myös hävittää keräämäsi lupiinit.
  3. Jaa kuva tai video lupiinitaideteoksestasi tai niittotalkoistasi Instagramissa aihetunnisteella #lupiinitalkoot ja tägää @villivesi. Jaamme tägättyjä kuvia ja videoita Villiveden Instagram-tilillä.

Lähde: vieraslajit.fi